Competitie

 Voorjaarscompetitie

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Doe je ook mee?

Meedoen aan de Voorjaarscompetitie? Dat kan! Stel jezelf de volgende vragen: Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks? Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen? Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Speeldata

Alle speeldata van de voorjaarscompetitie vind je hier.

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Naast de competitie op zaterdag en zondag zijn er nog de Zomeravondcompetitie en 8&9 Tennis.

Zomeravondcompetitie

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. Vier dubbels Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan zijn 4x HD, 4x DD of DD, HD en 2x GD.

Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

• 1e klasse teamgemiddelde kleiner dan 13

• 2e klasse teamgemiddelde gelijk aan 13 en kleiner dan 15

• 3e klasse teamgemiddelde gelijk aan 15 en kleiner dan 17

• 4e klasse teamgemiddelde gelijk aan 17 of hoger

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

8&9 Tennis

8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Tijdens 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze starterscompetitie wordt aangeboden op donderdagavond en zondag. Tijdens 8&9 Tennis speel je samen met jouw team op zeven speeldagentegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld per regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk.


Voordelen 8&9 Tennis
▪ Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau;
▪ Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
▪ Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen;
▪ Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselde koppels te spelen;
▪ Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
▪ Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze twee dagen moet vast lukken!;
▪ De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei;
▪ De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.

Inschrijven

Als je een keuze hebt gemaakt aan welke competitie je wil meedoen dan dien je je hiervoor in te schrijven via het formulier wat je hieronder aantreft. De KNLTB maakt begin maart een indeling gepubliceerd wordt op MijnKNLTB. Dan heb je nog een maand de tijd om kennis te maken met je team en te trainen voor de competitie, want begin april gaat de Voorjaarscompetitie dan officieel van start.

Dispensatie & Vragen

Heb je nog vragen of wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Neem dan contact op met Anne-Marie (e-mail: [email protected], telefoon 06-41027586), verenigingscompetitieleider bij TV Pharo.

VOORJAARSCOMPETITIE.pdf aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-senioren-regionaal.pdf aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-senioren-landelijk.pdf
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 456 1395

Adres

Leningradweg 50
3066 SH Rotterdam

KVK-nummer

24343055