Tennisles

 
Tennislessen
 
Bij onze vereniging is het mogelijk om les te nemen voor jong en oud.
Omdat de tennisschool gebruik maakt van de banen is het, indien je les wilt nemen, noodzakelijk om eerst lid te worden van onze vereniging. De lidmaatschapskosten zijn nodig om de tennisbanen, het park, het clubgebouw etc. te onderhouden.
 
Jeugd
 
Tenniskids, leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten 
 
Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids.
 
Tenniskids nu ook op TV PhARO 
Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt PhARO jeugdspelers (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen! 
 
Tenniskids Rood 
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. 
 
Tenniskids Oranje 
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. 
 
Tenniskids Groen 
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. 
 
Spelenderwijs leren tennissen 
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het ook een aantal talenten op. 
 
 
Meer weten of wilt u lessen volgen? 
U vindt alles over Tenniskids op: www.tenniskids.knltb.nl. Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen PhARO kunt u contact opnemen met Sports Team Tennis.
 

Hier vind u alle informatie en kun je inschrijven!

https://www.sportsteamtennis.nl/tv-pharo/

 

Contactgegevens
 
 
 
 
 
 
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 456 1395

Adres

Leningradweg 50
3066 SH Rotterdam

KVK-nummer

24343055